امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق بررسی كاربرد سوئیچ در شبكه و اینترنت

تحقیق بررسی كاربرد سوئیچ در شبكه و اینترنت دسته: کامپیوتر و IT
بازدید: 56 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 21 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 21

تحقیق بررسی كاربرد سوئیچ در شبكه و اینترنت در 21 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

تحقیق بررسی كاربرد سوئیچ در شبكه و اینترنت  در 21 صفحه ورد قابل ویرایش

سوئیچ های LAN چطور كار می كنند؟



اگر مقالاتی راجع به شبكه یا اینترنت خواند ه باشید، می دانید كه یك شبكه شامل گرها ( كامپیوترها ) یك رسانه اتصال ( باسیم یا بی سیم) و تجهیزات اختصاصی شبكه نظیر مسیر یاب ها (Routers ) و هاب ها می گردد.

در مورد اینترنت تمام این بخش ها با هم كار می كنند تا به كامپیوترتان اجازه دهند كه اطلاعات را به كامپیوتر دیگری كه می تواند در طرف دیگر دنیا باشد بفرستد.

سوئیچ ها بخش بنیادی اغلب شبكه های می باشند. آنها ارسال اطلاعات روی یك شبكه برای چندین كاربر در آن واحد بدون پایین آوردن سرعت همدیگر را ممكن می سازند.درست شبیه روترها كه اجازه می دهند شبكه های مختلف با یكدیگر ارتباط برقرار كنند، سوئیچ ها اجازه می دهند گره های مختلف ( یك نقطه اتصال شبكه، نوعاً یك كامپیوتر ) از یك شبیكه مستقیماً با دیگری به طریقی مؤثر و خالی از اشكال ارتباط برقرار كنند.

انواع بسیار متفاوتی از سوئیچ ها وشبكه  وجود دارد. سوئیچ هایی كه یك اتصال مجزا برای هرگروه در شبكه داخلی یك شركت فراهم می كنند، سوئیچ های LAN نامیده می شوند.

اساساً یك سوئیچ یكسری از شبكه های لحظه ای ایجاد می كند كه شامل فقط دو وسیله در ارتباط با یكدیگر در آن لحظه خاص می باشند. د راین مقاله ما روی شبكه های اترنت( Ethernet ) كه از سوئیچ های LAN استفاده می كنند متمركز خواهیم شد.

شما خواهید آموخت كه یك سوئیچ LAN چیست وچطور transparent bridging كار می كند، علاوه بر این در مورد VLAN ها، trunking و spanning  خواهید آموخت.

مبانی شبكه

دراینجا بعضی از بخش های بنیادی شبكه را ملاحظه می نمائید:

شبكه( Netawork ): یك شبكه، گروهی از كامپیوترهای متصل بهم می باشد به طوری كه اجازه تبادل اطلاعات مابین كامپیوترها را می دهد

گره( Node): هر چیزی كه به شبكه متصل می گردد، یك گره می باشد در حالیكه گره نوعاً یك كامپیوتر است، می تواند چیزهایی شبیه یك چاپگر یا CD-ROM tower هم باشد.

قطعه ( segment ) هر بخش از شبكه كه بوسیله سوئیچ، bridge یا router از بخش های دیگر شبكه مجزا گردد، یك قطعه می باشد.

ستون فقرات ( Backbone ): كابل كشی اصلی یك شبكه كه تمام قطعات به آن متصل می گردد، ستون فقرات شبكه می باشد. نوعاً ستون فقرات قابلیت حمل اطلاعات بیشتری را از قطعات مجزا دارد. به عنوان مثال هر قطعه ممكن است نرخ انتقال (transfer rate )Mbps  10 داشته باشد، در حالیكه ستون فقرات ممكن است در Mbps 100 عمل كند.

توپولوژی: توپولوژی روشی است كه هر گره بطور فیزیكی به شبكه متصل می گردد. توپولوژی های متداول عبارتند از:

BUS : هر گره به صورت زنجیروار( daisy - chained ) و متصل شده درست یكی بعد از  دیگری در امتداد ستون فقرات شبیه به چراغ های كریسمس می باشد. اطلاعات فرستاده شده از یك گره در طول ستون فقرات حركت می كند تا به گره مقصد برسد. هر انتهای  شبكه bus باید جهت جلوگیری از پس  جهیدن سیگنال فرستاده شده و به وسیله یك گره در شبكه هنگامیكه به انتهای كابل می رسد، با یك مقاومت ختم شود.

حلقوی( ring ) : مشابه با شبكه bus، شبكه های ring هم دارای گره های زنجیروار هستند. با این تفاوت كه انتهای شبكه به سمت اولین گره بر میگردد و یك مدار كامل را تشكیل می دهد. دریك شبكه حلقوی هر گره ارسال و دریافت اطلاعات را بوسیله یك علامت ( token ) انجام می دهد. token همراه با هر گونه اطلاعات از اولین گره به دومین گره فرستاده می شود كه اطلاعات آدرس شده به آن گره استخراج و هر اطلاعاتی را كه می خواهد بفرستد به آن اضافه می كند.سپس دومین گره token و اطلاعات را به سومین گره پاس می دهد و همین طور تا دوباره به اولین گره برگردد. فقط گره با token مجاز به ارسال اطلاعات می باشد. تمام گره های دریگر باید صبر كنند تا token به آنها برسد.

ستاره ای (Star ): در یك شبكه ستاره ای هر گره به یك دستگاه مرگزی به نام     Hub متصل می شود. هاب سیگنالی را كه از هر گره می آید می گیرد و آن را به تمام گره های دیگر شبكه می فرستد. یك هاب هیچ نوع فیلترینگ و مسیر یابی(      routing ) اطلاعات را انجام نمی دهد. هاب فقط یك نقطه اتصال است كه تمام گره های مختلف را به هم وصل می كند.

توپولوژی شبكه Star

Star bus : متداول ترین توپولوژی شبكه مورد استفاده امروزی یعنی      star bus اصول توپولوژی های star و bus را برای ایجاد یك محیط شبكه همه منظوره تركیب می كند. گره ها در نواخی خاص  به هاب ها ( برای ایجاد    star ) متصل می شوند و هاب ها در امتداد ستون فقرات شبكه ( شبیه به یك شبكه   bus ) بهم متصل می گردند. اغلب اوقات همچنانكه در مثال زیر دیده می شود ستاره ها در ستاره ها به شكل تودرتو هستند:

شبكه محلی ( Local Area Network-LAN ): یك LAN شبكه ای از كامپیوترهایی است كه در مكان فیزیكی عمومی یكسان، معمولاً در یك ساختمان یا یك فضای باز واقع شده اند. اگر كامپیوترها بسیار پراكنده و دور از هم ( در میان شهر یا در شهرهای مختلف )  باشند، در آن صورت نوعاً یك شبكه گسترده ( Wide Area Network-WAN )  مورد استفاده قرار می گیرد.

( NIC ) Network Interface Card : هر كامپیوتر ( اغلب دستگاه های دیگر)از طریق یك NIC به شبكه متصل می گردد. در اغلب كامپیوترهای رومیزی NIC یك كارت اترنت ( 10یا 100 Mbps ) است كه داخل یكی از شكاف های مادر برد كامپیوتر قرار می گیرد.

Media Access Control (MAC) address : آدرس فیزیكی هر دستگاه در شبكه می باشد ( مثل آدرس NIC در یك كامپیوتر). آدرس MAC دو قسمت دارد كه طول هر كدام 3 بایت است. اولین 3 بایت معرف شركت سازنده NIC می باشد دومین 3 بایت شماره سریال NIC است.

Unicast : انتقال از یك گره یك بسته ( packet ) را به آدرس یك گروه خاص می فرستد. دستگاه های ذی نفع در این گروه  بسته های آدرس شده به گروه را دریافت می كنند. مثالی از این مورد می تواند یك روتر Cisco باشد كه یك update را به تمام روترهای دیگر Cisco  می فرستد.

Broadcast: در یك broadcast، یك گره بسته را به قصد ارسال به تمام گره های دیگر شبكه  می فرستد

برخورد و همچنین نیاز به فیلترینگ را برطرف خواهد كرد.

افزونگی و طوفان داده پراكنی Redundancy  and Broadcast  Stroms))

وقتی پیشتر راجع به شبكه های باس و رینگ صحبت كردیم، یك نتیجه بحث، احتمال وجود یك نقطه خراب بود. در شبكه star یا star-bus بیشترین پتانسیل برای از كار انداختن بخشی یا تمام شبكه، سوئیچ یا هاب است. به مثال زیرنگاهی بیاندازید:

در این مثال اگر سوئیچ A یاC خراب شود، گره های متصل به آن سوئیچ خاص تحت تأثیر قرار خواهند گرفت، اما گره ها در دو سوئیچ دیگر هنوز می توانند تبادل اطلاعات نمایند. با این حال اگر سوئیچ B  خراب شو كل شبكه از كار خواهد افتاد. چه اتفاقی خواهد افتاد اگر قطعه دیگری را به شبكه مان جهت اتصال سوئیچ های A وC اضافه كنیم؟

در این مورد حتی اگر یكی از سوئیچ ها خراب شود، شبكه بكار خود ادامه خواهد داد. این كار افزونگی ( redundancy ) را فراهم می آورد كه بطور مؤثری نقطه واحد خرابی را برطرف می كند. اما حالاا ما یك مشكل جدید داریم. در آخرین بخش شما پی بردید كه چگونه سوئیچ هایی كه حالا دریك حلقه متصل شده اند، كاملاً امكان پذیر است كه یك بسته از یكگره به سوئیچ از دو قطعه مختلف وارد شود به عنوان مثال فرض كنید كه گره B  به سوئیچ A متصل باشد و احتیاج به تبادل اطلاعات با گره A در قطعه B داشته باشد. سوئیچ A نمی داند چه كسی گره A می باشد بنابراین بسته را پخش سیل آسا می كند.

بسته از طریق قطعه A یا قطعه C به دو سوئیچ دیگر (B و C) نقل مكان می كند. سوئیچ B گره B را به lookup table كه برای قطعه A نگهداری  می كند اضافه خواهد كرد، در حالیكه سوئیچ C آن را به lookup table برای قطعه C اضافه می كند. اگر هیچ یك از این دو سوئیچ هنوز آدرس گره A را یاد نگرفته باشد، آنها قطعه B را در جستجوی گره A پخش سیل آسا خواهند كرد. هر سوئیچ  بسته فرستاده شده بوسیله سوئیچ دیگر را خواهد گرفت و دوباره فوراً آن را پخش سیل آسا خواهند كرد چون هنوز نمی دانند چه كسی گره A است سوئیچ A بسته را از هر قطعه دریافت و آن را به قطعه دیگر پخش سیل آسا خواهد كرد. این امر باعث بوجود آمدن یك طوفان داده پراكنی (brouadcast storm) خواهد شد، بطوری كه بسته ها توسط هر سوئیچ پراكنده شده، دریافت و دوباره پراكنده می شوند كه نهایتاً  منجر به تراكم شبكه بالقوه شدید خواهد گردید. كه این هم مارا به درخت های پوشا (   spanning trees) می رساند...

درخت های پوشا  (   spanning trees)

جهت جلو گیری از طوفان های داده پراكنی و دیگر تأثیرات جانبی ناخواسته حلقه زدن، شركت Digital  Equipment  Corporation  پروتكل درخت پوشا ( spanning -tree protocoi-STP) را كه تحت عنوان مشخصات d1،802 توسط مؤسسه مهندسین برق و الكترونیك ) IEEE) استاندارد شده بود، اساساً یك درخت پوشا از الگوریتم درخت پوشا (  spanning-tree algorithm-STA) استفاده می كند كه در می یابد كه سوئیچ بیش از یك مسیر برای تبادل اطلاعات با یك گره دارد، تعیین می كند كدام مسیر بهترین است و بقیه مسیر ها را می بندد. جالب اینكه رد مسیر(های) دیگر را نگه می دارد، فقط در مورد مسیر اولیه خارج از دسترس می باشد.

در اینجا می پردازیم به اینكه STP چطور كار می كند:

به هر سوئیچ یك گره ID اختصاص داده می شود، یكی برای خود سوئیچ و یكی برای هر پورت در سوئیچ شناسه سوئیچ، به نام شناسه پل (    BridgeID-BID) ، 8 بایت طول دارد و شامل یك تقدم پل (2بایت)همراه با یكی از آدرس های MAC  سوئیچ(6بایت) می باشد. هر شناسه پورت (   port ID) ، 16 بیت بوده و دو قسمت دارد: یك قسمت تنظیم تقدم كه 6 بیتی بوده و قسمت دیگر شماره پورت كه 10 بیتی می باشد.

برای هر پورت یك مقدار هزینه مسیر (   pathwost) فرض می شود. این هزینه نوعاً بر اساس راهنمایی كه به عنوان بخشی از استاندارد d1،802 بنا نهاده شده می باشد. مطابق با مشخصات اصلی، مقدار هزینه برابر با Mbps 1000 ( یك گیگابیت در ثانیه) تقسیم بر پهنای باند قطعه متصل به پورت است. بنابراین یك اتصال Mbps 10 هزینه برابر با 100 ( 10/1000) خواهد داشت. برای جبران افزایش سرعت شبكه ها به آن سوی محدوده گیگابیت، هزینه استاندارد كمی اصلاح شد ه است. مقادیر هزینه جدید عبارتند از:

روترها و سوئیچینگ لایه 3

درحالیكه اغلب سوئیچ ها  در لایه اطلاعات ( لایه 2) از مدل مرجع OST عمل می نمایند، بعضی از انها ویژگی های یك روتر را تركیب و در لایه شبكه ( لایه 3) هم عمل می كنند. در حقیقت یك سوئیچ لایه 3 بطور باور نكردنی مشابه با یك روتر می باشد.

 هنگامی كه یك  روتر بسته ای را دریافت می كند،  در آدرس های مبدأ و مقصد لایه 3 برای تعیین مسیری كه بسته باید بپیماید، نگاه می كند. یك سوئیچ استاندارد به آدرس هی MAC برای تعیین مبدأ و مقصد یك بسته تكیه می نماید، كه شبكه گذاری لایه 2 (اطلاعات ) می باشد.

تفاوت اساسی بین یك روتر و سوئیچ لایه 3 اینست كه سوئیچ های لایه 3 دارای سخت افزار بهینه شده برای عبور اطلاعات با سرعت سوئیچ های لایه 2 و در عین حال تصمیم گیری در مورد اینكه چطور ترافیك در لایه 3 درست شبیه به یك روتر منتقل شود، می باشد. در محیط LAN یك سوئیچ لایه 3 معمولاً سریع تر از یك روتر می باشد زیرا برمبنای سخت افزار سوئیچینگ ساخته می شود. در حقیقت خیلی از سوئیچ های لایه 3 سیسكو (  Cisco)  عملاً روترهایی هستند كه سریعتر عمل می كنند زیرا بر اساس سخت افزار سوئیچینگ با تراشه های سفارشی داخل جعبه ساخته می شوند. تطبیق الگو و cache كردت در سوئیچ های لایه 3 مشابه با یك روتر است.

هر دو از یك پروتكل مسیریابی و جدول مسیر یابی برای تعیین بهترین مسیر استفاده می نمایند. با این حال یك سوئیچ لایه 3 قابلیت برنامه ریزی مجدد سخت افزار با اطلاعات مسیریابی لایه 3 را بصورت پویا دارد. این آن چیزی است كه اجازه پردازش سریع تر بسته را می دهد. در سوئیچ های لایه 3 فعلی اطلاعات دریافت شده از پروتكل های مسیر یابی حهت به روز آوری جداول caching سخت افزار استفاده می گردند.

LAN های مجازی(  VLANS)

همچنانكه شبكه ها در اندازه و پیچیدگی رشد می كنند، خیلی شركت ها به شبكه های محلی مجازی ( Virtual Local Area Networks-VLANs) برای فراهم كردن برخی روش های ساختار دهی این رشد بطور منطقی روی می آورند. اساساً یك VLAN مجموعه‌ای از گره‌هاست كه در یك دامنه داده پراكنی (broadcast domain) واحد كه بر مبنای چیزی غیر از محل فیزیكی می‌باشد، با هم گروه‌بندی شده‌اند. شما قبلاً در مورد broadcast ها و اینكه چطور یك روتر broadcast ها را عبور نمی‌دهد، آموختید. یك دامنه broadcast ، یك شبكه ( یا بخسی از یك شبكه ) است كه بسته broadcast را از هر گروه در شبكه دریافت خواهد كرد. در یك شبكه، هر چیز در هر طرف از ورتر تمام دامنه broadcast آن طرف می‌باشد. یك سوئیچ كه شما VLAN ها را روی آن بكار برده‌اید، چندین دامنه broadcast مشابه با یك روتر دارد. اما شما هنوز نیاز به روتر ( یا موتور مسیریابی لایه 3 ) برای مسیریابی از یك VLAN به VLAN دیگر دارید سوئیچ نمی تواند به تنهایی چنین كاری را انجام دهد. در اینجا برخی از دلایل متعارف كه چرا یك شركت ممكن است VLAN ها را داشته باشد آورده شده است:

امنیت (Security ): جداسازی سیستم‌هایی كه اطلاعات حساس دارند از بقیه شبكه، شانس دسترسی افراد به اطلاعاتی را كه مجاز به دیدن آن نیستند، كاهش می‌دهد.

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی كاربرد سوئیچ در شبكه و اینترنت , پژوهش بررسی كاربرد سوئیچ در شبكه و اینترنت , مقاله بررسی كاربرد سوئیچ در شبكه و اینترنت , دانلود تحقیق بررسی كاربرد سوئیچ در شبكه و اینترنت , بررسی كاربرد سوئیچ در شبكه و اینترنت , كاربرد سوئیچ , شبكه و اینترنت

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر
<
فروشگاه ساز و همکاری در فروش فایل سل یو